Премиерът на Косово Албин Курти и президентът на Сърбия Александър Вучич

...
Премиерът на Косово Албин Курти и президентът на Сърбия Александър Вучич
Коментари Харесай

Косовският премиер Курти и сръбският президент Вучич ще се срещнат в Брюксел в понеделник

Премиерът на Косово Албин Курти и президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещнат в понеделник в Брюксел по покана на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел. Това предаде албанският информативен портал „ Вокснюз “.

Говорителят на косовското държавно управление Пърпарим Криезиу заяви, че Курти ще пътува за Брюксел през днешния ден, а срещата му с Вучич е доказана за на следващия ден. Първоначално от косовското държавно управление чакаха срещата да е още през днешния ден.

Насрочването на диалога за понеделник по-рано беше оповестено от самия Вучич, който в телевизионно изявление сподели, че срещата му с Курти ще стартира в 8 ч. в понеделник в Брюксел. „ Ще отида не тъй като мисля, че можем да реализираме нещо, а с цел да не давам мотив Сърбия да бъде упреквана, че не желае да взе участие “, сподели Вучич.

Досега Курти и Вучич са се срещали в Брюксел три пъти, последният от които беше на 18 август.

Курти и Вучич бяха поканени в Брюксел в петък от Борел, с цел да потърсят решение на рецесията, която стартира в обитаемото със сърби Северно Косово поради промяната на издадените от Сърбия регистрационни номера на колите с косовски.

Утре изтича срокът, даден от Прищина за промяна на номерата на колите, след което на водачите на коли със сръбски номера ще бъдат налагани санкции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР